AMAC Blog

Blog , Lifestyle and Entertainment

Memorial Day Trivia

Posted on Friday, May 24, 2024
|
by AMAC, D.J. Wilson
|
4 Comments
|
Print
Memorial Day Trivia

Memorial Day is an American holiday. It is observed on the last Monday of May. The purpose of Memorial Day is to honor the men and women who died while serving in the U.S. military. Take our quick 10 question Memorial Day quiz to test your knowledge.

1.Which of the following was Memorial Day originally known as?

A) Décor Day

B) Memoriam Day

C) Decoration Day

D) Adornment Day

2. On what date was Memorial Day originally observed?

A) May 27

B) May 30

C) June 27

D) July 4

3.What time of day are Americans called to pause for Memorial Day?

A) 9 AM

B) 10 AM

C) 12 PM

D) 3 PM

4. Memorial Day was first established to honor the fallen soldiers of which war?

A) American Revolutionary War

B) The Civil War

C) World War I

D) World War II

5. How should the American flag be flown on Memorial Day?

A) Half-staff all day

B) Full-staff all day

C) Half-staff sunrise to noon, full-staff to sunset

D) Full-staff sunrise to noon, half-staff to sunset

6. What flower is worn to honor Memorial Day?

A) Rose

B) Rhododendron

C) Baby’s Breath

D) Poppy

7. Where is the largest Memorial Day Parade held annually in the USA?

A) Washington State

B) Washington, D.C.

C) Philadelphia

D) New York City

8. Upon which significant Memorial is a wreath laid during an annual commemoration of Memorial Day?

A) Washington Memorial

B) Lincoln Memorial

C) Tomb of the Unknown Soldier

D) Thomas Jefferson Memorial

9. Which U.S. Senator and WWII Veteran fought to return Memorial Day to May 30th until his death in 2012, so that people would not forget the significance of the day?

A) Senator Arlen Specter (R, D-PA)

B) Senator Robert C. Byrd (D-WV)

C) Senator Warren B. Rudman (R-NH)

D) Senator Daniel K. Inouye (D-HI)

10. How many people on average visit Arlington National Cemetery annually?

A) Less than one million people

B) 1.5 million people

C) 2 million people

D) Over 3 million people

Answer Key:

1) C

2) B

3) D

4) B

5) C

6) D

7) B

8) C

9) D

10) D

Scoring Key:

Score: All Correct = 100% Perfect score!

9 Correct = 90% Near Perfect!

8 Correct = 80% Above average!

7 Correct = 70% About average!

6 Correct = 60% Not bad!

5 Correct = 50% So-so score but good try!

4 correct = 40% Time to brush up on First Lady trivia!

3 correct = 30% Uh-oh!

2 correct = 20% Darn!

1 correct = 10% Yikes!

0 correct = 0 % That stinks! Better luck next quiz!

We hope you've enjoyed this article. While you're here, we have a small favor to ask...

The AMAC Foundation Logo

Support the AMAC Foundation. Our 501(c)(3) powers the AMAC Foundation’s Social Security Advisory Services. This team of nationally accredited advisors offers on-time, on-the-mark guidance for those approaching or receiving Social Security – at no cost.

Donate Now
Share this article:
Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Tigerbob
Tigerbob
25 days ago

Happy Memorial Day is inappropriate. It is not a happy day but a day to remember all of those who gave their lives so that we can live free.

Tigerbob
Tigerbob
25 days ago

Happy Memorial day is inappropriate. It is a day to remember thise who gave their lives so that we can live free.

canuck
canuck
22 days ago

the staffer who wrote “happy memorial day” has NEVER served in the military or served their country in any capacity.

Pat
Pat
25 days ago

Thanks. ????????❤️

Join or Renew Today!

Money-Saving Benefits News, Podcasts, & Magazine A Strong Voice on Capitol Hill
All Membership Packages Include Your Spouse for FREE!

1 YEAR MEMBERSHIP

$1600

Fast & Easy !

3 YEAR MEMBERSHIP

$4200

You save $6

5 YEAR MEMBERSHIP

$5995

Save 25%

LIFETIME MEMBERSHIP

$500

1 Payment

You can also print and mail your membership application. Download the application
Observing Father’s Day
Best Father’s Day Chicken Kebabs
Taking the Trip of a Lifetime
Fruit Yogurt Parfait

Stay informed! Subscribe to our Daily Newsletter.

"*" indicates required fields

4
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Subscribe to AMAC Daily News and Games