AMAC Blog

Blog , Lifestyle and Entertainment

First Lady Trivia #2

Posted on Friday, February 16, 2024
|
by AMAC, D.J. Wilson
|
11 Comments
|
Print
White House

First Lady Quiz #2

(With answers at the bottom)

In honor of President’s Day, Monday February 19, 2024, delight in some First Lady trivia related to the wives of U.S. Presidents. These significant women are part of America’s history, playing important roles in the management of the White House and taking on a variety of social, political, environmental, ceremonial, and other unique duties.

1. In what part of the White House is the office of the first lady located?

A) North Wing

B) South Wing

C) East Wing

D) West Wing

2. Who worked as a teacher for the deaf before becoming first lady?

A) Barbara Bush

B) Grace Coolidge

C) Dolley Madison

D) Nancy Reagan

3. Who was the first first lady to vote?

A) Martha Washington

B) Abigail Adams

C) Florence Harding

D) Nancy Reagan

4. Which first lady speaks five languages to include English, French, German, Serbian and Slovenian?

A) Laura Bush

B) Michelle Obama

C) Hillary Clinton

D) Pat Nixon

5. Who was the first first lady to own and drive a car?

A) Betty Ford

B) Helen “Nellie” Taft

C) Lady Bird Johnson

D) Bess Truman

6. At age 21, this first lady is not only the youngest, but she was also the first of the first ladies to give birth at the White House?

A) Frances Cleveland

B) Mamie Eisenhower

C) Rosalyn Carter

D) Helen Taft

7. For banning alcohol from the White House, First Lady Lucy Hayes later gained what nickname?

A) Lady Killjoy

B) Lemonade Lucy

C) Liquor-less Lucy

D) Limeade Lu

8. Which first lady educated her husband to read, spell, and do math?

A) Eliza Johnson wife of Andrew Johnson

B) Mary Todd Lincoln wife of Abraham Lincoln

C) Jill Biden wife of Joe Biden

D) Eleanor Roosevelt wife of Franklin D. Roosevelt

9. Which U.S. state has produced the most first ladies?

A) Pennsylvania

B) Tennessee

C) Texas

D) New York

10. Who was the first first lady to die in the White House?

A) Martha Washington

B) Abigail Adams

C) Martha Washington

D) Letitia Tyler

If you enjoy this quiz, please take Quiz One. Or click on Laura Bush to learn more about this wonderful first lady.

Answer Key:

1) C

2) B

3) C

4) D

5) B

6) A

7) B

8) A

9) D

10) D

Scoring Key:

Score: All Correct = 100% Perfect score!

9 Correct = 90% Near Perfect!

8 Correct = 80% Above average!

7 Correct = 70% About average!

6 Correct = 60% Not bad!

5 Correct = 50% So-so score but good try!

4 correct = 40% Time to brush up on First Lady trivia!

3 correct = 30% Uh-oh!

2 correct = 20% Darn!

1 correct = 10% Yikes!

0 correct = 0 % That stinks! Better luck next quiz!

We hope you've enjoyed this article. While you're here, we have a small favor to ask...

The AMAC Foundation Logo

Support the AMAC Foundation. Our 501(c)(3) powers the AMAC Foundation’s Social Security Advisory Services. This team of nationally accredited advisors offers on-time, on-the-mark guidance for those approaching or receiving Social Security – at no cost.

Donate Now
Share this article:
Subscribe
Notify of
guest
11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Carmen Mangalino
Carmen Mangalino
3 months ago

Isn’t Melania Trump the First Lady who speaks 5 languages including Slovenian as she hails from Slovenia?
Number 4 answer choices all wrong!

Dean C Howerton
Dean C Howerton
2 months ago

jill biden is the first first lady to be married to a moron

Maureen
Maureen
2 months ago

The Answer to question number four (4) is incorrect. Sadly, it appears that Melania Trump is once again not given full and proper credit that she so highly deserves. Although a great FLOTUS, Pat Nixon is not the correct answer to question number four. Melania Trump speaks five languages fluently and I’m disappointed that she was totally left out of this quiz.

Julie
Julie
2 months ago

There are errors in #4 and #10. Please have somedone Proof Read!!

Loretta
Loretta
2 months ago

Oh, my I got them all right except for #7. I do know that Melanie speaks several languages, but I don’t know the number. I have heard that Pat Nixon also spoke several languages, and that was why I chose her. Had Melania’s name been on the list I most likely would have chosen her.

Gil
Gil
2 months ago

What about Melania? Left out of. #4 and not mentioned in any others.

Pierre Blick
Pierre Blick
3 months ago

You’ve done an excellent job breaking down this topic.

Join or Renew Today!

Money-Saving Benefits News, Podcasts, & Magazine A Strong Voice on Capitol Hill
All Membership Packages Include Your Spouse for FREE!

1 YEAR MEMBERSHIP

$1600

Fast & Easy !

3 YEAR MEMBERSHIP

$4200

You save $6

5 YEAR MEMBERSHIP

$5995

Save 25%

LIFETIME MEMBERSHIP

$500

1 Payment

You can also print and mail your membership application. Download the application
How to keep produce fresher and longer!
gold mint bullion coin shortage pandemic metals stocks comparison invest
Salad Dressings in a Pinch
investment strategies paper with rosemark advisors logo

Stay informed! Subscribe to our Daily Newsletter.

"*" indicates required fields

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x

Subscribe to AMAC Daily News and Games